14 November 2009

Smirting mi o da ne?

Bu sabah gazeteyi açtık karşımıza yepyeni bir kelime çıktı: Smirting
Okuduk araştırdık konuştuk derken biz biraz geri kalmışız anladık. 19 Temmuz 2009 tarihinde hayatmıza giren sigara yasağı ile birlikte ortaya çıkan bu uyduruk kelime aslında flirting ve smoking'in birleşmesinden ortaya çıkmış. Sigara yasağı ile birlikte sigara içenler için hazırlanan sıkışık gaz odalarında bireylerin fiziksel yakınlığın yanı sıra duygusal yakınlık kurma sureti ile biraraya gelmesiymiş Smirting.

Bu konudaki ekşi sözlük yorumları ise mevzuya bakışımızı daha da netleştirdi. Bu taktiğin kullanılarak karşı cinsin kalbinin nasıl çalındığı, konuya nasıl derinden ''görüyormusun ikinci sınıf insan muamelesi görüyoruz'' geyikleri ile muhabbetin nasıl ilerletildiği anlatılmış. Konunun hakimiyetine ne kadar uzak olduğumuzu birer non-smoker olarak ise şu gerçeklerle vurularak anladık. Aslında smirting sigara yasağı gelmeden önce varmış: Non-smirting. Sigara içilen mekanlarda bunalan sigara içmeyenler dumandan rahatsız olup kendilerini dışarıya atınca orada bir ahbaplık durumu zaten mevzu bahismiş. Zaten 1990'lardan beri bu durum böyleymiş:)


Unutmadan ekleyeyim İtalya sigara yasağını ilk getiren ülkelerden ve en az Türkiye kadar sigaraya düşkün bir millet. Smirting kavramı da ilk oralarda görülmüş.Türkiye'deki yurdum insanının ''smirtinge'' bakış açısını ise aşağıdaki fortoğraf oldukça net ortaya koyuyor sanırım:






Şimdi biz de düşünelim bakalım: Korupark'ın ilk üç smirting mekan listesini:)

1-Cinetech Sinemaları Açık Teras

2-La Luz Cafe

3-Shakespeare Bistro

Smirting hava sahanız dumansız şansınız bol olsun:)

No comments:

Post a Comment