29 April 2011

Emzirmek Doğaldır!



Yüzlerce takipçileri olan, Blogcu Anne ve Çalışan Gebe isimli bloggerların birlikte başlattıkları bir hareket olan Emzirme Reformu Gerekli hareketi bebeklerin ilk 6 ay anne sütü ile beslenebilmeleri ve çalışan annelerin haklarının iyileştirilebilmesi için yayınladıkları manifesto ile pek çok kişinin dikkatini çekti.


Daha önce farklı illerde gerçekleştirdikleri Toplu Emzirme Etkinlikleri ile dikkat çekmeyi amaçlayan platform üyeleri şimdi de anneler günü öncesi Bursalı anneler ile buluşmak üzere Korupark'a geliyor.





Siz de kendilerine destek vermek için 30 Nisan cumartesi saat 14:00'de orada olabilir, online destek için de tıklayabilirsiniz.

20 April 2011

Miniklerle haftasonu eğlencesi farz oldu

ÇOCUK OLSAM DEDİRTEN 23 NİSAN EĞLENCESİ




Haftasonu ile birlikte gelen 23 Nisan çocuk bayramı, minikler ile vakit geçirmeyi zorunlu hale getirdi. E ne de olsa gün onların günü, bayram onların bayramı. Bize onlarla eğlenceli bir şeyler yapmak, güzel hediyeler almak mutlu saatler yaratmak kalıyor. E bu haftasonu ne yapacağız o halde?




İşte minikler ve sizin için bir dolu eğlenceli etkinlik


Miniği bu haftasonu atölye evine getirin en sevdiği şapkasını yapsın, ya da nefis cupcakeleri istediği gibi süslesin hapur hupur yesin, en sevdiği oyuncaklarda eğlensin çoşsun oynasın ya da çocuk filmlerinden birinde kahkahalara boğulsun, ücretsiz bir tiyatro oyunu izlesin.
Hepsi haftasonu burada...




*Resmin üzerine tıklayarak büyütebilirsiniz.




04 April 2011

Kahvesaire Telvesile projesi Bursa'da

Fala niyet resme kısmet :)


Özden Odman Bodrum'da yaşayan Bursalı bir sanatçı.''40 yıllık hatırı vardır'' denilen Türk kahvesi için muhteşem çalışmalar yapıyor, fincan kapanınca ortaya çıkan görüntünün akıp gitmesine izin vermiyor.




TELVEDEN TABLOYA



'Kahvesaire Telvesile' projesi ile fincanda oluşan özgün çizgi ve sembolleri sanatsal görsellik olarak resimlerine taşıyor ve onları kalıcı kılıyor. Fincanda moluşan figürleri fotoğraflayarak tuvaline yerleştiren sanatçı kendi yorumu ile eserler oluşturarak bu sentezi sanatseverlerin beğenisine sunuyor. Sonuç olarak kahve telvesindeki figürlerin hissettirdikleri renkli ve kalıcı bir sanatsal gerçeğe dönüşüyor.



'Kahvesaire Telvesile' projesi 18 -24 Nisan tarihlerinde Korupark Sanat Galerisi'ndeki yerini alacak.

Sanatçıyı programına konuk eden Okan Bayülgen'in Disko Kralı program videosunu yukarıdaki posttan inceleyebilir, etkinlik ile ilgili detayları da şurada bulabilirsiniz.